Το Ξενοδοχείο

Tourist Hotel

Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας στο Tourist Hotel

Η προνομιακή θέση του ξενοδοχείου Tourist, ακριβώς στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, και η εξαιρετικά εύκολη πρόσβαση από και προς το αεροδρόμιο, το καθιστά πρώτο στην προτίμηση των επισκεπτών. Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο, ο επισκέπτης βρίσκεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα και κομβικά σημεία της πόλης· επί της οδού Μητροπόλεως, έναν από τους πιο κεντρικούς και εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Επιπρόσθετα, οι φιλοξενούμενοι έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν αρκετές γραφικές περιοχές της πόλης αλλά και να θαυμάσουν πολλά αξιοθέατα χωρίς να χρειάζονται απαραίτητα κάποιο μεταφορικό μέσο.

Η πανέμορφη παραλία της Θεσσαλονίκης, με τον Λευκό Πύργο -ορόσημο της πόλης- βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά, ενώ διασχίζοντας την πλατεία Αριστοτέλους και σε μόλις 10 λεπτά φτάνετε στην Αρχαία Αγορά· ένα από τα σημαντικότερα Ρωμαϊκά μνημεία της πόλης.

Η έναρξη

Η ενασχόλησή της οικογένειας Μπουτσιούκη με τον ξενοδοχειακό κλάδο πάει πολλά χρόνια πίσω, σχεδόν έναν αιώνα. Τότε που στο πιο κεντρικό σημείο της παραλίας της Θεσσαλονίκης -στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους- δεν υπήρχαν αυτοκίνητα παρά μόνο δρόμοι γεμάτοι κόσμο, και βαρκάρηδες που έφερναν κάθε πρωί φρέσκα ψάρια με τα καΐκια τους.

Εκείνη λοιπόν την εποχή ήταν που ο Δημήτρης Μπουτσιούκης ξεκίνησε να δουλεύει ως ξενοδοχοϋπάλληλος, ο πρώτος στην οικογένεια που απασχολήθηκε στον τουριστικό-ξενοδοχειακό τομέα. Με το πέρασμα των χρόνων, και καθώς μάθαινε τα μυστικά του επαγγέλματος, συνειδητοποιούσε ολοένα και περισσότερο πως το να προσφέρει ό,τι καλύτερο στους ταξιδιώτες ήταν κάτι που τον γέμιζε πολύ.

Γεγονός που τον οδήγησε αργότερα στην απόφαση να μισθώσει το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα το ξενοδοχείο Tourist.

Το ξενοδοχείο σήμερα

Και κάπως έτσι, η αγάπη του για τη φιλοξενία και το πάθος του για τη δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας άρχισε να γίνεται μια γλυκιά οικογενειακή παράδοση.
Από τον παππού πέρασε στον γιο και την κόρη του, για να φτάσει σήμερα στα εγγόνια του, Βασίλη και Δημήτρη Μαργαριτόπουλο.

Το όραμά τους ήταν απλό και ξεκάθαρο: να συνεχίσουν τη μακροχρόνια οικογενειακή παράδοση φιλοξενίας, διατηρώντας το ύφος και το στιλ της άλλοτε ρομαντικής εποχής, προσφέροντας όμως όλες τις σύγχρονες ανέσεις που έχει ανάγκη σήμερα ο επισκέπτης. Και το κατάφεραν.

Σήμερα, το ξενοδοχείο Tourist, αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές διαμονής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ξεχωρίζει για το ζεστό, οικογενειακό περιβάλλον που κάνει τον φιλοξενούμενο να νιώθει τόσο οικεία, σαν στο σπίτι του.

Θεσσαλονίκη

Η πόλη που θα κατακτήσει την καρδιά σας
Ιστορικό κέντρο
Στο ιστορικό της κέντρο, βρίσκονται οι πιο παλιές αγορές: το Καπάνι -μία από τις παλαιότερες λαϊκές αγορές της πόλης- η σκεπαστή αγορά Μοδιάνο και η Άθωνος με τις αμέτρητες ταβέρνες.
Sights
Αξιοθέατα
Υπάρχει κάτι το μαγικό σ’ αυτή την πόλη. Κάτι που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη. Όσοι την έχουν επισκεφθεί έχουν πάρει και έχουν αφήσει ένα κομμάτι του εαυτού τους.